Реал Мадрид и Лайпциг играят при резултат 0:0 в мач от

...
Реал Мадрид и Лайпциг играят при резултат 0:0 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Лайпциг 0:0, равностойна битка

Реал Мадрид и Лайпциг играят при резултат 0:0 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е на " Сантиаго Бернабеу " започна в 22:00, а на Gong.bg ще проследим всичко забавно от мача.

Изненадващо първата заплаха беше пред вратата на Реал Мадрид, като още в 5-та минута Нкунку беше изведен самичък против вратаря след ужасно подаване през центъра. Футболистът на Лайпциг стреля, само че Куртоа съумя да отбие удара в корнер. Изпълнението на ъгловия удар не докара до нищо по-сериозно пред вратата на " белите ".

През идващите минути владеенето на топката мина под надзор на Лайпциг, които обаче мъчно изнасяха топката против пресиращия отбор на Реал Мадрид, като главно оръжие за офанзива на гостите бяха дългите подавания и контраатаките. Отново Нкунку се оказа в чисто състояние в 11-та минута, като той бе съборен в наказателното поле на " лос бланкос " и не съумя да стреля към вратата. Въпреки претенциите на футболиста за дузпа, съдията остави играта да продължи. А Реал отговори с бърза офанзива, която бе водена от Винисиус Жуниор, само че приключи безславно.

Родриго съществено тормози отбраната на Лайпциг в 15-та минута, когато проби през лявото крило. Той се оправи с футболист на гостите и даже стреля, само че топката мина настрана от вратата.

Тимо Вернер откри Емил Форсберг в 21-та минута, откакто стигна до наказателното поле на " лос бланкос ". Шведът стреля с първото си допиране, от границата на наказателното поле, само че кълбото профуча над вратата. Именно Тимо Вернер откри Нкунку в 28-та минута с прелестна прехвърляща топка. Французинът не съумя да нанесе добър изстрел, защото Тибо Куртоа реагира бързо и се хвърли в краката на футболиста.

Може би най-големият късмет за Лайпциг пристигна в 35-та минута, когато Вернер получи топката отляво и потърси Нкунку с остро подаване в наказателното поле. Куртоа не съумя да се намеси, а бранителите на Реал единствено изгледаха топката, само че и Нкунку не съумя да стигне до топката, даже когато се хвърли на плонж. Ако го беше направил, това сигурно щеше да е гол, защото вратата беше празна.

Рюдигер изскочи зад отбраната на Лайпциг в 39-та минута, след положително центриране на Родриго към втората греда. Рюдигер обаче не съумя да нанесе изстрел. В 41-та минута Лука Модрич получи топката, той залъга бранител на Лайпциг и съумя да откри кулоар за изстрел, хърватинът обаче избрати топката до вратата.

⏸️ HT: 0-0
— Real Madrid C.F.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР